Boerderijen in Toscane: groen licht voor de nieuwe verordening


Het is goedgekeurd de regelgeving van de agriturismo in Toscane. De goedkeuring van de resolutie van de veranderingen gepresenteerd door de vicevoorzitter en raadslid voor Agro-Food Stefania Saccardi aangekomen in de zitting van de laatste vergadering, nadat de gunstige adviezen waren al verzameld met de aanbevelingen van de Raad van lokale zelfbestuur en de tweede Commissie van de Regionale Raad. Een lange weg, gedeeld, voor een doel langverwachte door insiders, die verschillende nieuwigheden heeft geproduceerd die nieuwe banen voor Boerderijen openen.

Hier zijn de belangrijkste:

– De activiteiten met betrekking tot het platteland kunnen worden uitgevoerd in het hele regionale grondgebied en niet alleen in de referentiegemeente van het bedrijf of in de naburige gemeenten. Bijvoorbeeld educatieve, culturele, traditionele activiteiten, religieus en cultureel toerisme, recreatie, sport, wandelen en paardrijden.

– Het vereenvoudigt de bouw van toiletten en sportfaciliteiten ex novo door alleen te verwijzen naar de stedenbouwkundige regels van de gemeente van referentie.

– Er wordt gespecificeerd dat de activiteit van het toedienen van maaltijden, proeverijen en proeverijen en promotionele evenementen ook kunnen worden uitgevoerd in open ruimtes, of met afhaalmaaltijden en thuisbezorging.

– Aangezien wordt gespecificeerd dat studio ‘ s kunnen worden gebruikt in bestaande gebouwen die niet gerenoveerd hoeven te worden.

– In de kamers kan worden ingesteld monoblock keukens zonder open vlam.

– Naar aanleiding van de negatieve uitspraken van de Tar en de Raad van State, de agrisosta camper gratis voor 24 uur is redisclipinata, die bedrijven in staat stelt om de amateurcircuits van gastvrijheid van kampeerders te betreden.

“De sector voelde de behoefte aan een kompas en na jaren – zei vicepresident Stefania Saccardi – slaagden we erin om dit zeer nuttige instrument, een heldere tekst met regels en verduidelijkingen die geen ruimte laten voor dubbelzinnigheid, te verwerpen. Een voorbeeld voor alle, de verduidelijkingen over voedseladministraties, waarop onze ondernemers beter in staat zullen zijn om hun activiteiten te plannen en te organiseren”.

Dan, wat de agricampeggi, is het nu duidelijk dat ze kunnen worden gebruikt tenten, campers, caravans en stacaravans met roterende mechanismen in de functie, georganiseerd door de ondernemers in het maximum aantal van 12 voor de camping, en een totale oppervlakte van een gesloten 70 vierkante meter en 110 vierkante meter indien met veranda ‘ s en accessoires, intern uitgerust met sanitaire voorzieningen en keuken.

“Tot slot,” vervolgde ze, Saccardi – verordening, de eerste in ItaliĆ«, die eens en voor altijd verduidelijkt wat de eigenaren kunnen implementeren in hun faciliteiten, met volledige inachtneming van het milieu en duurzaamheid, en wat niet, het maken van een einde aan de onzekerheid van interpretatie, dat veel van de problemen veroorzaakt up-to-date op het grondgebied”.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *