Hoe de hitte te bestrijden zonder Airconditioning: de trucs om te proberen


De zomers zijn de afgelopen jaren steeds zwoel geworden, waardoor we vaak nachten in het wit moeten doorbrengen. Om wat koeling te vinden, is het niet nodig om een airconditioningsysteem te installeren, dat een enorme hoeveelheid energie verbruikt, ook het verhogen van de productie van broeikasgassen, integendeel, toevlucht te nemen tot eenvoudigere oplossingen en gegarandeerde resultaten.

Plafondventilator
Het meest praktische en economische alternatief voor airconditioning is plafondventilatoren, waarmee u in de zomer tot 40% energie kunt besparen. Wanneer uitgerust met de functie van het omkeren van de rotatie van de motor, kan dit apparaat ook worden gebruikt tijdens het winterseizoen.

Tent
Om de zomerhitte te bestrijden kunnen we lichtgekleurde gordijnen gebruiken om op de ramen te zetten. De inwendige temperatuur, in feite, kan stijgen tussen 65% en 77%, afhankelijk van de blootstelling als gevolg van de hoeveelheid zon invoeren van de ramen.

Gesloten deuren en ramen
Overdag komt de warmte vanuit de ramen binnen: daarom is het raadzaam om de luiken dicht te houden om de omgeving koel te houden. Als de buitentemperatuur ’s avonds afneemt, opent u de ramen van het huis om stroom te creĆ«ren, maar vergeet niet om ze’ s ochtends te sluiten, voordat de lucht weer opwarmt. Met deze eenvoudige truc, zult u in staat zijn om de binnentemperatuur te verlagen met een paar graden, vooral als de blootstelling van het huis is naar het zuiden/westen.

Om de lucht fris in het huis te houden, is het dan raadzaam om de deuren gesloten te houden tussen de ene kamer en de andere gedurende de dag, openen ze alleen voor het slapen gaan, zodat de koelte kan circuleren tussen de kamers.

Elektronische apparaten uitschakelen
Elektronische apparaten zoals computers en tv ‘ s geven warmte af. Wanneer ze niet worden gebruikt, moeten ze daarom worden uitgeschakeld. Lampen helpen ook om het milieu te verwarmen: beter om te kiezen voor compacte fluorescentielampen, die veel minder dan gloeilampen verwarmen.

De ijstruc
Als je de ventilator gebruikt, maar de lucht is niet fris genoeg, kun je deze snelle en eenvoudige truc gebruiken: neem een vrij grote kom en vul deze met ijs, plaats deze dan voor de ventilator. Daarbij zal de koude stoom van het ijs de lucht verbinden en door de ventilator door de omgeving worden verspreid.

Lichaamstemperatuur
Om wat verlichting te vinden van de zomerhitte moet je ook zorgen voor je lichaamstemperatuur. Het wordt daarom aanbevolen om veel koele en lichte dranken te drinken, veel fruit en voedsel met een hoog vochtgehalte te eten, een natte doek op de polsen en nek aan te brengen en lichte kleding te dragen. Zelfs een lekkere koude douche voor het slapengaan helpt om de lichaamstemperatuur te verlagen.

Slaap in de koele
In bed wordt aanbevolen om lichtgewicht katoenen lakens te gebruiken, die de neiging hebben frisser te blijven dan synthetische stoffen. Probeer dan de kussens gevuld met boekweit, geschikt voor het passeren van lucht zonder behoud van de warmte van het lichaam.

Op zwoele nachten kunt u een koelkussen proberen om onder uw hoofd te zetten en uw voeten koel te houden: een zeer nuttige truc is om een fles water te gebruiken die in de vriezer is gekoeld en om een dunne doek wordt gewikkeld.

Profiteer van buitenruimtes
Degenen die een tuin of een terras hebben, kunnen bomen planten of klimplanten kweken, zoals wijnstokken of klimop, op de buitenmuren, om te profiteren van de schaduw en de temperatuur binnen te verlagen.

In het bijzonder, klimplanten zijn een uitstekende oplossing, zowel omdat ze snel groeien, en omdat ze een soort van thermische” pad ” in staat om het verminderen van de maximale temperaturen van een huis tot 50%, maar ook om de impact van wind en vorst in de winter te verminderen.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *