Kick, de gemeente beloont burgers die het gebied ‘nog meer Valgraziosa’ maken


alvaguardia en de herontwikkeling van het heuvelachtige gebied, de herproductie van de olijventeelt en de maatregelen ter bescherming van de landbouwgebieden hebben zich vertaald in premies voor kalkhoudende economische activiteiten. Het is de deugdzame weg en het punt van aankomst als gevolg van de openbare aankondiging van de gemeente Calci voor de toekenning van bijdragen en prijzen gericht op degenen die interventies van herstel en verbetering van het landbouwgebied hebben uitgevoerd.
Een ambitieus project gestart in 2018 door de Raad van Ghimenti en dat zag vanmorgen, in de raadszaal van de gemeente, zijn gelukkigste ontknoping met de demonstratie van het werk dat op het grondgebied door burgers en verenigingen die deelnamen aan de wedstrijd.

Reële “indirecte openbare werken”. Dit is hoe de burgemeester van Calci Massimiliano Ghimenti ze gedefinieerd voordat de presentatie van de ranglijst (besloten door een speciale technische commissie) van de winnaars en begunstigden van de symbolische prijs van de wedstrijd die ontving, evenals een perkament, een bedrag dat strikt moet worden besteed aan de economische activiteiten van Calci.

Onderhoud van landelijke wegen, boerderijen, door, Vicinale en Vicinale aan het algemeen belang met het oog op bosbrandbestrijding en / of civiele bescherming, maar ook ingrepen van overdracht in de productie van olijfgaarden en het afvoersysteem in het gebied getroffen door de brand of gooi – in de productie van olijfgaarden, in de open staat van verlaten, maar ook maatregelen voor de wederopbouw van keerwanden ingestort, of in een duidelijke staat van instabiliteit, ook als gevolg van de hoefdieren, met hydraulische stabiele toestand van de terrassen olivati: deze, in essentie, het werk dat is uitgevoerd op het grondgebied dat is dus gemaakt ‘nog meer Valgraziosa’.

De eerste geclassificeerde Monica Mazzanti ging 1.500 euro, 1.000 euro naar de agro-ecologie counter kicks kwam tweede en 500 Euro naar de derde geclassificeerde Willy en Satu Schmitz, het echtpaar dat alles verloor tijdens de verschrikkelijke brand van September 2018.
Maar het is nog niet voorbij. In feite, in aanvulling op de 3.000 euro toegewezen aan de eerste drie ingedeeld, in de loop van het werk, de gemeente heeft besloten als een vorm van dank aan de financiering met nog 1.750 euro (250 euro elk) degenen die hebben gerangschikt van de vierde naar de tiende plaats.
Enthousiasme en emotie van de kant van de begunstigden en de eerste geclassificeerde die zei dat ze waren “blij voor dit initiatief gecreëerd door de gemeente en voor de mogelijkheid om effectief bij te dragen aan de bescherming van het grondgebied dat de zorg en zorg van iedereen nodig heeft”.

“Een ambitieus project gestart in 2018 door onze gemeenteraad, met als doel het verbeteren van de activiteit van de bevolking deugdzaam en zorgen voor een betere bescherming van het gebied, evenals ook vereist tussen de doelstellingen van de biosfeer ‘Woods coastal Tuscany’, die deel uitmaakt van het hele grondgebied calcesano, heeft middelen toegewezen om een passende financiële steun te bieden aan degenen die willen heuvelachtig gedegradeerd herstellen. De tastbare resultaten van vandaag en de wijdverbreide deelname zijn de mooiste reactie op dit project sterk gewenst door onze gemeente”, zei de raadslid voor landbouw Giovanni Sandroni.

Tot slot de burgemeester Massimiliano Ghimenti: “we zijn er trots op te hebben toegewezen onder de prijzen en bijdragen geadverteerd onlangs bijna 80 duizend euro voor de verbetering van het landbouwgebied. Een reis die begon sinds onze eerste termijn. Bescherming en herontwikkeling van het grondgebied, een kleine bijdrage aan de economische activiteiten van het land in een moeilijke en nog niet voltooide historische periode en inclusieve projecten in staat om onze deugdzame burgers te verbeteren. De keuze om alle deelnemers aan de wedstrijd te belonen met een kleine maar tastbare economische prijs is niet alleen een symbolische manier om iedereen te bedanken die heeft deelgenomen aan het maken van werken ten behoeve van ons grondgebied en de gemeenschap. Ik maak van de gelegenheid gebruik om nogmaals de boodschap te herhalen die inherent is aan dit initiatief: zelfs particulieren kunnen (en moeten) hun bijdrage leveren aan het algemene behoud van het grondgebied. Tot slot een dank aan de gemeentelijke kantoren die stap voor stap alle stappen hebben gevolgd die leven geven aan deze grote kans die vandaag een realiteit is geworden”

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *