Lente vorst, hit de bij sector: “zeroing in op honing productie, verfrissingen zijn nodig”


De vorst die de eerste fase van de lente gekenmerkt sterk verminderd de bloemen en veranderde het gedrag van de bijen. Het resultaat is de nulstelling van de productie van de kostbare acaciahoning en alle andere voorjaarshoning. Niet alleen dat: de productie van honing zoals kastanje, Linde, Zonnebloem is een hoog risico. Daarom vragen Legacoop Toscana Agroalimentare e Pesca en Confcooperative Fedagripesca Toscana om buitengewone maatregelen ten gunste van bijenhouders en, in het bijzonder, de activering van een ad hoc verfrissing voor bijenhouders of ondersteunende maatregelen, zoals specifieke belastingvrijstellingen.

“Het is niet alleen een economische kwestie en het voortbestaan van bedrijven – vertelt Massimo Carlotti, hoofd van de Agri-Food afdeling van Legacoop Toscana – de rol die bijen spelen om biodiversiteit en de continuïteit van het leven op aarde te garanderen is bekend. En het wordt ook erkend dat de imkers een essentiële functie hebben bij het waarborgen van het zeer waardevolle voortbestaan van bijen”.
“Ondanks de inzet van imkers om de moeilijke situatie van dit voorjaar te ondersteunen-voegt Fabrizio Tistarelli, voorzitter van de Agro-Food en visserij sector van Confcooperative-drastische dalingen in de honing productie worden verwacht die sterk van invloed zijn bedrijf inkomen. Om deze reden, ter ondersteuning van de moeilijkheden die onze leden ondervinden, zijn buitengewone interventies nodig ter ondersteuning van bijenhouders om hun activiteiten op zo ‘ n delicaat moment te ondersteunen.”

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *