Oltre 9.200 euro alla Biblioteca Comunale Peppino Impastato di Vicopisano per l’acquisto di libri


Meer dan 9.200 euro van Mibact naar de Peppino Impastato Gemeentelijke Bibliotheek van Vicopisano voor de aankoop van boeken. Het decreet van het ministerie, dat gericht was op de ondersteuning van het boek en de toeleveringsketen van boekuitgeverij voorzag in drie echelons van bijdragen op basis van de financiële toewijzing, de toegekende is het maximum.

“We zullen deze belangrijke middelen gebruiken – zegt het hoofd van de bibliotheek en het bureau voor cultuur en Toerisme van de gemeente Vicopisano, Simona Morani – om onze catalogus uit te breiden met redactioneel nieuws. Zoals altijd zal er aandacht worden besteed aan de afdeling kinderen en jeugd en aan scholen, waarvan de voortdurende steun voor ons essentieel is. Een vergelijkbaar cijfer zal ons in staat stellen om onze samenwerking met het Ilaria Alpi Comprehensive Institute nog sterker en valider te maken, gezien de verrijking en actualisering die ons aanbod zal ontvangen. Het geven van een steeds nauwkeuriger service aan onze gebruikers, van alle leeftijden, is voor ons het primaire doel en om deze reden verwelkomen we deze bijdrage van het ministerie met vreugde, zodat het een bijdrage kan worden voor de hele gemeenschap. Wij wachten op u in Biblio!”.

“Onze bibliotheek-intervenieert de burgemeester Matteo Ferrucci-naast het opnemen van elk jaar uitstekende prestaties, een van de beste in de provincie, ook in dezelfde of dicht bij bibliotheken van grote gemeenten en steden, is een echte sociaal-culturele garnizoen. Dat wisten we, maar tijdens deze pandemie merkten we nog meer op. Na de afsluiting van 2020, toen ze kon heropenen, tussen de hoge en de lage van de curve pandemie en de daaruit voortvloeiende beperkingen die afgewisseld, de bibliotheek Peppino Impastato was een referentiepunt voor iedereen, kinderen en volwassenen dankzij de manager, Simona Morani, de bibliothecaris, Laura Martini, Klerk, Philip stierf, en aan alle medewerkers die voortdurend hebben gemaakt, initiatieven, betrokken bij streaming of videoconferentie, niet verwaarlozen van een relatie met mensen, vooral met kinderen en jongeren, en vervolgens met de school, en het uitvoeren van vele succesvolle initiatieven, zoals de Vico boekenclub. Zij zijn er altijd geweest en dat is bijzonder belangrijk geweest, evenals hun onmisbare steun voor de verschillende evenementen die wij opnieuw hebben kunnen organiseren. Ik zeg dit namens de administratie: we zijn echt tevreden met deze substantiële bijdrage van het Ministerie, want het is ook een welverdiende erkenning voor een goed dagelijks werk, altijd uitgevoerd met een glimlach en welkom. Om het kort te zeggen: de gemeenschap weet dat ze altijd kan rekenen op onze bibliotheek en wie het zo goed beheert

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *