Reinig de ventilator, de beste natuurlijke remedies


Naast de airconditioner, onmisbaar apparaat om wat verlichting te vinden van de zomer warmte binnen de muren van het huis is de ventilator. Dit vereist echter een constante reiniging, aangezien stof, vuil en bacteriën zich daarin kunnen ophopen, wat zich in de lucht kan verspreiden en potentieel schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Reinig de ventilator met natuurlijke remedies
Alvorens over te gaan tot de eigenlijke reiniging, is het noodzakelijk om de ventilator los te koppelen van de stroom, om onaangename ongevallen te voorkomen. Op dit punt kunnen we overgaan tot het demonteren van de verschillende onderdelen. Traditionele ventilatoren zijn meestal uitgerust met twee roosters, Een voor en een achter, aan elkaar bevestigd door een of twee schroeven, die aan de boven-en onderkant van de ventilator moeten worden geplaatst. Gebruik dan een schroevendraaier om de schroeven van de metalen grill los te draaien, maak dan voorzichtig de ventilatorschroef los, zodat het gemakkelijker is om te wassen, en ga verder met de reiniging.

Gebruik eerst een microvezeldoek of stofvanger om vuil en stof te verwijderen, gebruik dan een doek bevochtigd met water en witte azijn om de grill, propeller, knoppen en alle andere delen van de ventilator schoon te maken, maar vermijd draden en stekkers. Het is noodzakelijk dat de doek slechts licht bevochtigd en niet nat is, omdat anders het risico bestaat dat er overmatig water op de ventilator vrijkomt die deze beschadigt. Na het reinigen van de gehele ventilator, geef een schone doek te drogen en afwerking door het geheel opnieuw in elkaar te zetten.

U kunt azijn vervangen door Marseille zeep of citroensap en zuiveringszout. Als u de sterke geur van azijn wilt elimineren, kunt u essentiële oliën gebruiken, zoals die van eucalyptus of lavendel.

Wat plafondventilatoren betreft, is de reinigingsprocedure iets anders. Koppel altijd de elektrische stroom los voordat u de ventilator reinigt, gebruik dan een microfiber stofdoek met telescopische verlenging, waardoor het gemakkelijker is om stof en vuil te verwijderen. In geval van hardnekkig vuil, gebruik een vochtige doek om het te reinigen en een schone om het te drogen.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *