Rode hoofdhuid, oorzaken en natuurlijke remedies


Rode hoofdhuid is een vervelend probleem gemeenschappelijk voor veel mannen en vrouwen. De oorzaken kunnen talrijk zijn en kunnen een gevoel van esthetische en fysieke ongemak veroorzaken, vooral als het niet op tijd wordt genezen. Door middel van een aantal natuurlijke remedies, echter, kan men snel dit probleem op te lossen.

De oorzaken van rode hoofdhuid
Rode hoofdhuid kan afhangen van vele oorzaken, zoals stress en overmatige talgproductie. Naast deze herinneren:

gebruik van shampoos en agressieve haarproducten;
misbruik van haarkleurstoffen en verkleuringen;
gebruik van huidgeneesmiddelen;
vervuiling;
schade als gevolg van het gebruik van borstels niet geschikt voor huidgevoeligheid;
hormonale problemen;
allergieën voor producten of voedingsmiddelen;
overmatige stress;
natuurlijke huidveroudering;
seborrheic dermatitis;
psoriasis.
Rode hoofdhuid, natuurlijke remedies
Om het vervelende probleem van rode hoofdhuid op te lossen kunt u toevlucht nemen tot een aantal natuurlijke remedies. Eens kijken welke het meest effectief zijn.

Gebruik producten voor de gevoelige huid
In de verzorging van de hoofdhuid wordt een fundamentele rol gespeeld door een zorgvuldige dagelijkse haarverzorging, die moet worden aangepast aan ons haartype. U kunt advies vragen aan uw vertrouwde kapper of uw behandelend arts om de meest geschikte producten te kiezen voor uw haar en de conditie van uw huid.

Wees voorzichtig om je haar te wassen
Het wassen van je haar te vaak kan verzwakken en irriteren je haar overmatig. In het geval dat u last heeft van rode hoofdhuid, is het raadzaam om te voorkomen dat meer dan 3 keer per week, zelfs als je sport.

Gebruik van probiotica
Probiotica zijn een waardevol hulpmiddel voor het welzijn van het haar en de hoofdhuid: deze bacteriën hebben de mogelijkheid om de Ph van de huid opnieuw in evenwicht te brengen, een hoge afweer te behouden en haar gezond en stralend te maken. Ze vertragen ook haaruitval, voorkomen de verschijning van roos en geven een dik en glanzend haar.

Natuurlijke remedies
Om de rode hoofdhuid te behandelen kunt u natuurlijke kruiden of etherische oliën gebruiken die rechtstreeks op het gebied worden aangebracht: U kunt uw toevlucht nemen tot brandnetel-en salie-extracten, Lavendel etherische olie, kamille kompressen maar ook tot toepassingen van gel met aloë vera, rechtstreeks uit de plant gehaald.

Om de jeuk te bestrijden kunt u ook arganolie en / of jojobaolie gebruiken om te emulgeren met een beetje water, terwijl de olie van sint-janskruid, van de helende eigenschappen en kalmerende, het ideaal is om aan te brengen wanneer u meer brandend of waargenomen Grotere droogheid van de hoofdhuid.

Massage met scrub
De scrub voert een fundamentele actie uit om de huid in de diepte te zuiveren en te reinigen, dode cellen te exfoliëren en te verwijderen en de oxygenatie van de huid te stimuleren dankzij de microcirculatie die overtollige toxines zal verwijderen.

Om een zacht en glanzend haar en een gezonde en gezuiverde hoofdhuid te hebben, gebruik je een scrub die geschikt is voor je haartype een of twee keer per week, breng het aan met een zachte massage over je hele hoofd en maak je een lichte maar constante druk met je vingertoppen.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *