San Miniato: een nieuw project om de kwaliteit van truffels te verbeteren


Verbeter truffel als een product van uitmuntendheid in staat om het grondgebied te promoten, door middel van een gestructureerd project waarbij alle actoren in de sector betrokken zijn. Dit zijn de doelstellingen die zijn uiteengezet in de ontmoeting tussen de ondernemers van de sector, gehouden in San Miniato, in het hoofdkantoor van de Fondazione Conservatorio Santa Chiara, in aanwezigheid van Stefania Saccardi, vice-president van de regio Toscane en Vittorio Gabbanini, adviseur van de president van de regio Eugenio Giani economische ontwikkeling.

“Een zeer belangrijke bijeenkomst om de basis te leggen voor een pad dat gericht is op het verbeteren van het truffelmerk en het buitengewone potentieel ervan, met het oog op een toeristische ontwikkeling van San Miniato en zijn grondgebied”, zegt de directeur van de provincie Confcommercio van Pisa Federico Pieragnoli. “Onze vereniging is beschikbaar om samen met ondernemers in de sector een netwerk te coördineren en te ontwikkelen dat deze absolute excellentie in voedsel en wijn kan bevorderen, door middel van marketing-en communicatiestrategieën”.

“De heuvels van San Miniato zijn een echte goudmijn voor truffelproductie, maar er is behoefte aan een geïntegreerde strategie waarbij bedrijven, goudzoekers en de hele truffelindustrie betrokken zijn”, aldus Confcommercio San Miniato President Giovanni Mori. “Ik denk aan de accommodaties en activiteiten van het gebied die zouden kunnen profiteren van de mogelijkheden die het product biedt, op gastronomisch niveau, maar ook van experiëntieel toerisme”.

“Toscane is een referentiepunt voor truffelproductie, en San Miniato kan deze geweldige kans niet missen. Naast de noodzaak om een verbeteringsproject te creëren, hebben ondernemers in de sector gevraagd om de kalender van de oogstperiode te wijzigen, die als gevolg van klimaatverandering vooruit is gegaan” concludeert de territoriale manager Confcommercio provincie Pisa Luca Favilli.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *