Toscane luchthavens: er is het herstel na de zwarte periode van de pandemie. 10 miljoen euro aan hulp klaar


Tekenen van herstel komen uit Toscane Luchthavens, het bedrijf dat de luchthavens van Florence en Pisa beheert, door het analyseren van de belangrijkste voorlopige resultaten van de groep voor de eerste helft van 2021, en de gegevens van het passagiersvervoer in de maand Juli, na de donkere periode veroorzaakt door de noodsituatie Coronavirus.

Passagiersvervoer
Na de bijna totale nulstelling van het passagiersvervoer geregistreerd in het eerste trimester van het jaar (-94,7% met betrekking tot dezelfde periode 2020), de passagiers helemaal doorgereisd in de havens van aanloophavens van Florence en Pisa in het tweede trimester van 2021 zijn 329.798 met betrekking tot de 23.582 van dezelfde periode van 2020 (+1.298%). De eerste sterke tekenen van hervatting van het verkeer zijn geregistreerd vanaf juni, maand waarin de 52,5% passagiersvervoer van de eerste helft van het jaar is vervoerd.
De eerste helft van 2021 eindigde met 405.000, een daling met 60,6% in vergelijking met dezelfde periode in 2020 en een daling in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Naast de beperkende maatregelen om te reizen als gevolg van de covid-19-pandemie werden de resultaten van de eerste zes maanden van 2021 bestraft door de volledige sluiting van de luchthaven van Florence als gevolg van geplande werkzaamheden op de vliegbaan in februari en maart.

“Hoewel Toscana Aeroporti ver onder het niveau van 2019 blijft, neemt het verkeersniveau maand na maand toe. De recovery signalen geregistreerd uit de maand juni werden bevestigd door 399.743 passagiers van het luchthavensysteem naar de Toscaanse in de maand Juli (+87,8% ten opzichte van de vorige maand juni 2021, + 115,6% in juli 2020 en -55,2% in Juli 2019, het laatste jaar voor de pandemie),” markeren het bedrijf.

Voornaamste economische en financiële resultaten
In het tweede kwartaal van 2021 bedroeg de geconsolideerde omzet 13,44 miljoen euro, een stijging (+232%) met 9,4 miljoen euro in vergelijking met 4 miljoen euro in dezelfde periode van 2020. Zowel de inkomsten uit de luchtvaart (-51,2%) als de inkomsten uit andere activiteiten (-16,7%) stegen. Geconsolideerde EBITDA in herstel van 2,3 miljoen euro: de negatieve waarde van 2,54 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2021 staat tegenover de negatieve waarde van 4,77 miljoen euro in dezelfde periode van 2020. Ook de nettowinst van de groep over de periode Verbeterde, van een negatieve waarde van 5,9 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2020 naar een negatieve waarde van 5,6 miljoen euro voor dezelfde periode dit jaar.
Aan het einde van het eerste halfjaar bedroeg het totale groepsresultaat 20,25 miljoen euro, een daling met 14% ten opzichte van 23,53 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2020. Zowel de inkomsten uit de luchtvaart (-51,2%) als de inkomsten uit andere activiteiten (-16,7%) daalden. Negatieve EBITDA van 15,2 miljoen euro vergeleken met de negatieve waarde van 11,7 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2020. Het netto-resultaat van de groep over de periode bedroeg op 30 juni 2021 een negatieve waarde van 13,3 miljoen euro, tegenover een negatieve waarde van 8,9 miljoen euro in dezelfde helft van 2020.

De steun aan het Toscaanse luchthavensysteem komt uit de regio
De regio ter ondersteuning van Toscana Aeroporti voor de schade geleden vorig jaar, tussen maart en juni 2020, als gevolg van de stop voor vluchten en reizen als gevolg van de lockdown en de gezondheid noodsituatie. Eind juli 2021 heeft de Regionale Raad, in uitvoering van de Toscaanse wet die de bedragen had toegewezen, in feite de laatste resolutie goedgekeurd en nu is het decreet van de bureaus klaar, waarmee het bedrijf 10 miljoen euro aan staatssteun kan betalen die door de overheid beschikbaar is gesteld.

“In de wet,” leest een nota in de regio – er wordt uitgelegd dat het bedrijf de subsidie zal gebruiken voor het onderhoud in de luchthavens van Pisa en Florence, en van de kernactiviteiten van het toezicht en de exploitatie, onafhankelijk van het aantal passagiers, en onder deze, veiligheid, controle en gezondheid op het werk (maatregelen van covid opgenomen). Bij het aanvaarden van de 10 miljoen euro, het bedrijf is vastbesloten om de huidige werkgelegenheid direct te handhaven-zelfs in het geval van de verkoop van bedrijven of dochterondernemingen, ten minste voor de twaalf maanden – en om de continuïteit van de diensten te waarborgen, en de bescherming van lavoratoti van de grond van de twee luchthavens van Pisa en Florence.”

Binnen drie maanden na de betaling van het bedrag Toscana Aeroporti moet een gedetailleerd verslag en een gecertificeerd verslag over het gebruik van de 10 miljoen, vergezeld van een verklaring dat de uitgavenposten geen dekking of verfrissing hebben gevonden in andere voordelen of compensatie, ook van particuliere aard. Als de som van de steun de schade overschrijdt, zal Toscana Aeroporti het verschil (en eventuele rente) aan de regio moeten terugbetalen.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *