Vaccinatiecampagne in Toscane, Giani: “de derde dosis zal nodig zijn”


De voorzitter van de regio Toscane Eugenio Giani sprak met journalisten over de voortgang van de vaccinatiecampagne tegen Covid. Hij benadrukte dat hij tevreden is over de therapiegegevens: 76,4% van de betrokkenen heeft de eerste dosis gekregen. “In de studies geaccrediteerd door de Gimbe Foundation Toscane – zei hij – is de tweede voor vaccinatie dekking van de eerste dosis, dat is wat telt: de eerste dosis maakt de groene pass, maakt de revolutie in het lichaam op immunisatie niveaus. Voor mij is het een grote voldoening”. Zoals er optimisme op de distributielijst van de gevaccineerde ten opzichte van jongeren, tot 50 leeftijdscategorie: “de teleurstelling komt wanneer we naar de cover van mensen tussen 60 en 69 jaar, met betrekking tot die we terzultimi, terwijl we in het midden van de tabel, die aanzienlijk lager is dan het nationale gemiddelde, onder de 70-79 jaar te zien. We keren terug bij de eerste regio ‘ s voor meer dan 80 gevaccineerde. Op dit moment zullen we ons richten op het vergroten van het bewustzijn onder de zestig-en zeventig-jarigen”.

Vaccinatie is ook van perspectief, omdat Giani bevestigt dat er een derde dosis nodig is. “Toscane is klaar. We hebben hierover gesproken met Minister Speranza en we zijn het absoluut eens over wat een gedeelde beoordeling was: we weten dat het vaccin een immunisatiecapaciteit heeft die, vooral voor kwetsbare mensen, van de gemiddelde negen maanden ook wordt teruggebracht tot zes, zeven maanden. Dus het is goed dat we overgaan tot de derde dosis die een grotere immunisatie rehabiliteert na vele maanden vanaf de tweede”.

In het bijzonder”we moeten ons voorbereiden op Rsa – zo vervolgt hij – Toscane was de eerste regio om 100% van de ouderen die in woningen wonen te immuniseren, dus we moeten ook een van de eersten zijn om de derde dosis toe te dienen, zodat ze kunnen worden gedekt”. Bovendien herinnert hij zich: “het is juist vandaag de dag het nieuws van een Rsa dat een zwakke positiviteit heeft gevonden voor ongeveer twintig patiĆ«nten. Dit betekent dat we nu komen om het niveau van immunisatie te zien voor degenen die zeven, acht maanden geleden werden gevaccineerd”. Het is gericht op het verbeteren van de organisatie:”we hebben een veel grotere gradualiteit voor de boeg, laten we ons niet voorstellen de rijen op de hubs”.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *