Volterra is niet bang voor Covid: de aanwezigheid van toeristen op de Etruskische heuvel neemt toe


Volterra houdt de klap vast van een pandemie die zich voortsleept en die de toeristische sector hard heeft getroffen. Er zijn in feite tal van, zoals opgemerkt door de gemeentelijke administratie, de aanwezigheid van toeristen in Volterra. In vergelijking met vorig jaar nemen de bezoekers die besluiten hun vakantie op de Etruskische heuvel door te brengen toe.

Uit een vergelijking van de gegevens over reserveringen in accommodatiefaciliteiten blijkt een +10% in juni en een +15% in Juli, ook uitstekende aantallen in Augustus en aanvragen voor September. Een positieve trend die zich aansluit bij de toename van de toegang tot musea en archeologische gebieden en de aanwezigheid in de stad. Er is ook een sterke toename van het verblijf van buitenlandse toeristen, voornamelijk uit Noord-Europa en Oost-Europa, die een +40% geregistreerd in vergelijking met 2020.

“De toename van het aantal toeristen ten opzichte van vorig jaar – verklaart het raadslid voor Toerisme van de gemeente Volterra Viola Luti – is een echt belangrijk resultaat. In de zomer van 2020 waren we getuige van een echte opkomst die niet zo vanzelfsprekend was en zelfs niet kon worden overwonnen, vooral gezien de complexiteit en onzekerheden die op internationaal niveau kenmerkend zijn voor deze maanden. Dit resultaat-blijft Luti-is het resultaat van teamwork dat heeft gezien alle actoren in verband met het toerisme in ons grondgebied klaar om bezoekers te verwelkomen, erin slagen om het werk te organiseren, ondanks de onzekerheid en moeilijkheden van het moment. Deze gegevens concluderen Luti-bevestigen de effectiviteit van onze campagne “Open Volterra, de valorisatie en promotie van de stad en van de communicatie campagne die we samen met het Consorzio Turistico Volterra Valdicecina en Pomarance en Castelnuovo en gedeeld met het gebied van het toerisme”.

Have any Question or Comment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *